Basiskennis IT

Basiskennis IT - De eerste stap van een leven lang leren

Het boek Basiskennis IT geeft een goede impressie wat dit vakgebied omvat. Zonder dat vele details worden besproken krijgt de lezer een uitleg van de meest essentiële begrippen en concepten van de IT. De doelgroep van dit boek zijn studenten, schoolverlaters en mensen die zich willen laten omscholen tot een beroep in de IT. Daartoe is het een heel nuttig middel als voorbereiding op IT trainingen.

De content bestaat uit het behandelen van IT begrippen uit vier perspectieven te weten het IT landschap, het ontwikkelen van software, het beheren van software en trends in de IT. Hierbij worden tal van begrippen en concepten behandeld op het gebied van informatie, maatwerkprogrammatuur, systeemprogrammatuur, softwarepakketten, middleware, hardware, netwerk, processen, methoden en technieken. Op deze wijze bent u snel uw weg vinden in de wereld van IT, het begin van een reis van leren.

Basiskennis IT cursus volgen? Dan kies je voor IT Management Group. De training Basiskennis IT geeft u een goed basisinzicht in de ICT-begrippen en terminologie.
In de training Basiskennis IT neemt u op simpele en gestructureerde wijze kennis van de basistermen en concepten die gebruikt worden in de ICT. De doelgroep bestaat uit diegenen die geen of beperkte kennis van IT hebben en zich daarin (verder) willen bekwamen zoals bijvoorbeeld een servicedeskmedewerker die een ander soort ICT functie wil gaan bekleden, maar ook een niet-ICT-er die zich wil verdiepen in de gangbare ICT-terminologie en mensen die zich willen omscholen naar een (andere) ICT arbeidsplaats. Na afloop van de Basiskennis IT training kent u de basistermen en concepten die worden gebruikt binnen de ICT. U wordt meegenomen in de ontstaansgeschiedenis van ICT. U leert begrippen als hardware, software, cloud, verschillende vormen van programmeren, testen, hosting en ICT-beheermodellen zoals ITIL en BiSL begrijpen en in de juiste context plaatsen. Ook wordt u meegenomen in de laatste trends binnen de ICT. Aansluitend aan de training Basiskennis IT heeft u de mogelijkheid tot het afleggen van het bijbehorende examen.
Deze instaptraining is geschikt voor iedereen die zich de basis van ICT wil eigen maken. De training is geschikt voor mensen die binnen de ICT willen gaan werken of hun kennis willen uitbreiden maar ook voor mensen die niet in een ICT functie werken maar die wel regelmatig met ICT-onderwerpen te maken hebben.

Kennisdeling staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben wij veel tijd en energie gestoken in publicaties over aspectengebieden van servicemanagement waar nog veel aan de kwaliteit over de serviceverlening te verbeteren valt. Boeken van auteur Bart de Best zijn geschreven op basis van artikelen. In de loop van de jaren hebben wij diverse artikelen over beheer gepubliceerd. Hierbij staat het vanuit een business perspectief definiëren van kwaliteit en het meten ervan centraal. Deze artikelen zijn in PDF-formaat en kunt u gratis downloaden.

Klik op ARTIKELEN en daarna op de naam van het artikel om het PDF-bestand te openen en/of te bewaren.

Publicaties van dbmetrics zijn direct te bestellen op www.leonon.nl. Ontdek ook onze studentenkorting, ben je student, stuur een mail naar info@leonon.nl en ontvang je korting.