Het bestaansrecht van een beheerorganisatie is het ondersteunen van de bedrijfsprocessen op basis van de juiste functionaliteit en kwaliteit in de vorm van ICT-services. In de dagelijkse praktijk blijkt dat veel beheerorganisaties hun hand al vol hebben met het op orde krijgen van de functionaliteit, laat staan dat er grip verkregen wordt op de kwaliteit van de ICT-services. Toch blijkt dat ook voor kwaliteit vaak een paretoverhouding geldt. Dus 80% van de kwaliteit kan in 20% van de tijd gerealiseerd worden. Helaas is de gereedschapskist van kwaliteitbeheersing bij veel beheerders vrijwel leeg. Samen met onze partners beogen wij daar iets aan te doen door kennisuitwisseling te bevorderen op dit belangrijke beheeraspectgebied. 

IT publicaties zijn direct te bestellen op www.leonon.nlOntdek ook onze studentenkorting, ben je student, stuur een mail naar info@leonon.nl.

Basiskennis IT - De eerste stap van een leven lang leren

Het boek Basiskennis IT geeft een goede impressie wat dit vakgebied omvat. Zonder dat vele details worden besproken krijgt de lezer een uitleg van de meest essentiële begrippen en concepten van de IT. De doelgroep van dit boek zijn studenten, schoolverlaters en mensen die zich willen laten omscholen tot een beroep in de IT. Daartoe is het een heel nuttig middel als voorbereiding op IT trainingen.

De content bestaat uit het behandelen van IT begrippen uit vier perspectieven te weten het IT landschap, het ontwikkelen van software, het beheren van software en trends in de IT. Hierbij worden tal van begrippen en concepten behandeld op het gebied van informatie, maatwerkprogrammatuur, systeemprogrammatuur, softwarepakketten, middleware, hardware, netwerk, processen, methoden en technieken. Op deze wijze bent u snel uw weg vinden in de wereld van IT, het begin van een reis van leren.

In de loop van de jaren heeft dbmetrics diverse artikelen over beheer gepubliceerd. Hierbij staat het vanuit een business perspectief definiëren van kwaliteit en het meten ervan centraal. Deze artikelen kunt u hier gratis downloaden.